Vad är en Klimatriksdag?

Klimatriksdagarna vill lyfta folkets röst i den svenska klimatpolitiken. Vem som helst kan skicka in motioner, alltså konkreta förslag på klimatåtgärder som man tycker att Sveriges riksdag och regering borde genomföra. Alla som är med på en Klimatriksdag kan ta del av och diskutera förslagen, och rösta fram de bästa. Du kan läsa mer om röstningen och motionerna till Klimatriksdag 2022 här.

Men en Klimatriksdag är mycket mer! Vi vill vara en vitamininjektion för alla som engagerar sig i, eller är nyfikna på klimatfrågan. Klimatriksdag 2022 kommer att surra av aktiviteter där du lär dig mer om klimatfrågan, nätverkar med likasinnade  eller tar del av tankeväckande scenframträdanden. På vår programsida kan du läsa mer om allt spännande som man kan uppleva på en Klimatriksdag.

Ladda ner vår digitala broschyr om Klimatriksdag 2022 här

Så vem ordnar alltsammans då? Vilka intressen ligger bakom? Klimatriksdagen arrangeras av Föreningen Klimatriksdagen, en liten ideellt arbetande förening helt utan band till politiska eller religiösa intressenter. Vårt oberoende är vårt signum – men det innebär förstås att vi är desto mer beroende av frivilliga krafter som kan hjälpa till med ideella arbetsinsatser och ekonomiska bidrag. Bli gärna medlem – du hittar anmälningsformuläret här nedanför.