2
Motion nr:30
Rubrik: Ersätt skolbussarna med miljöbussar
Ämnesområde: Transport 2
Inskickad: 2017-12-05
Motionär:David Thornander (davidrydenholm@hotmail.se)*
Ort:Borås
Organisation:Fristad folkhögskola
 (* epostadresser är skyddade mot spamrobotar)

Föreslagna åtgärder:
För att förhindra mera klimatfarliga utsläpp så behöver vi byta ut våra bussar till miljövänliga bussar, men bör främst börja med skolbussarna.
Detta kan vara dyrt men det lönar sig i längden, så det är mer som en investering som resulterar i en billigare kollektivtrafik samt ett steg närmare en bättre miljö. Detta kommer även vara ett väldigt bra exempel till våra studerande ungdomar när de väx

Sammanfattning:
Min motion sammanfattas kortfattat med att vi bör byta ut fossilbränslen med biogas genom att börja med skolbussar för att värna miljön samt för att sätta ett bra exempel till skolungdomarna.

Motiv och bakgrund:
Majoriteten av de bussar som skolor använder sig av är drivna utav fossila bränslen och det är ingen nyhet att det är miljöovänligt och producerar växthusgas. Detta skadar våran miljö och vi vet om det, därför bör vi ta till med åtgärder istället för att skjuta upp problemet till dagen då det redan kan vara försent. Vi måste tänka på våran miljö, och visa det i våran politik. Unga som är så tar in information så enkelt borde då bli informerande med hjälp av exempel, att bussarna de åker med är miljövänliga.
Därför bör vi ersätta detta bränslet med biogas vilket är mycket bättre för miljön samt att det sätter ett bra exempel för de studerande ungdomarna.30

0

L